BeperkingContact zoeken, chatten of daten voor mensen met een beperking
Ieder mens is uniek. Dat geldt zeker voor mensen met een beperking. Of het nu een lichte beperking is, een verstandelijke en of een lichamelijke beperking. Mensen met een beperking voelen zich vaak niet zo goed thuis op een gewone datingsite. Gelukkig zijn er ook speciale contact- en datingsites voor mensen met een beperking.

Voor contact maken met andere singles voor vriendschap of een relatie zijn er bijvoorbeeld gratis chat sites zoals Zeddnet. Op datingsites kan je zoeken naar andere singles, chatten en berichten sturen. Er zijn ook datingsites met begeleiding of relatiebemiddeling voor mensen met een beperking. Sommige datingsites zijn volledig gratis of deels gratis te gebruiken. Na een gratis inschrijving kun je tegen betaling van een lidmaatschap gebruik maken van meer mogelijkheden.

Gratis contactsites

Hokjesdating

Hokjesdating is een contactsite voor iedereen die nieuwe mensen wil ontmoeten. Met iedereen bedoelen we mensen met en zonder een beperking.
De inschrijving op Hokjesdating is gratis en je kunt de website geheel gratis uitproberen. Een gratis lidmaatschap heeft een beperkt aantal opties, die je kunt uitbreiden door een betaald abonnement te nemen vanaf zo'n 5 euro per maand.

Niet iedereen vind het makkelijk om nieuwe vrienden te zoeken. Hokjesdating wil het voor jou laagdrempelig houden. Wanneer je op zoek bent naar een relatie, kan dat natuurlijk ook. Wij willen dat jij je hier welkom voelt. En dat je geaccepteerd wordt. Dat is Hokjesdating. Geen datingsite, maar een veilige en betrouwbare website waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van nieuwe mensen. En waar je jezelf kunt zijn.

DateToo

DateToo is een datingsite en community voor mensen met een functiebeperking, zoals een gehoor-, licht verstandelijke-, motorische of visuele beperking.

DateToo biedt naast het zoeken naar profielen ook een forum over het dagelijkse leven en wat jij meemaakt. Je kunt gaan bloggen, zodat alle andere leden jouw blogs kunnen lezen.

Je kan je gratis inschrijven en een eigen profiel en blog maken. Chatten en mailen is mogelijk tegen betaling vanaf zo'n 10 euro per maand.

Vriendstap

Vriendstap is een ontmoetingsplaats op internet voor mensen met psychische problemen. Je kan eerst twee weken gratis rondkijken op het beveiligde gedeelte van de website, voor je besluit jezelf aan te melden. Er zijn daarna kosten voor het lidmaatschap van 25 euro per jaar.

Voor mensen met een psychiatrische achtergrond is het niet altijd vanzelfsprekend om contacten te leggen. Vriendstap.nl biedt een veilige omgeving voor mensen met een psychiatrische achtergrond om mensen te ontmoeten. De mail- , chat- en forumcontacten zijn in principe anoniem. Maar dit anonieme contact groeit in de praktijk regelmatig uit tot een ‘echte’ vriendschap!

Capido

Capido is een datingsite voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Gratis leden kunnen alleen profielen bekijken. Met een lidmaatschap vanaf zo'n 10 euro per maand kun je berichten sturen en chatten.

Zeddnet

Zeddnet is een ontmoetingsplaats voor mensen die zich op andere contactwebsites niet thuis voelen. Je kunt gratis chatten in de chatbox , meepraten in het forum, een oproepje plaatsen, profielen bekijken en anoniem e-mailen. Alle diensten van Zeddnet zijn zonder winstoogmerk en dus 100% gratis!

Vrienden voor het Leven

Vrienden voor het Leven is een ontmoetingssite voor mensen uit heel Nederland boven de 18 jaar met een verstandelijke beperking. Leden kunnen op deze site vrienden maken en eventueel daten. Lid worden kan vanaf € 4,00 per maand.

Dottie

Dottie is een sociale netwerksite voor mensen met een beperking.
De grootste sociale netwerksite van de Benelux, enkel gericht op mensen met een beperking of aandoening.
Behandel iemand anders, zoals je zelf ook behandeld zou willen worden. Verdraagzaamheid, respect en mekaar accepteren zoals men is, is de visie waarop Dottie verder wil uitbouwen.

Het basislidmaatschap is gratis. Je kan alleen profielen bekijken, knipoogjes en kusjes versturen. Om berichten te kunnen lezen, moet je overschakelen naar een betaald lidmaatschap vanaf zo'n 5 euro per maand.

G-Date

G-Date is een datingsite voor singles met een beperking.
Contact, vriendschap of een leuke date voor mensen met een lichamelijke, visuele en licht verstandelijke beperking en/ of een vorm van autisme. Naast daten kun je ook vrienden maken.

Inschrijven is gratis en je kunt gratis profielen doorzoeken en de uitgebreide profielen bekijken. Met een betaald abonnement vanaf zo'n 5 euro per maand kan je deelnemen aan de chat, berichten sturen en gebruik maken van meer opties.

Onbeperqt

Onbeperqt is een ontmoetingsplaats voor iedereen met een beperking. Inschrijven kan gratis en de eerste maand kan je tegen een lager tarief de site verkennen en uitproberen. Daarna zijn de kosten vanaf €7,50 per maand.

OnbeperQt helpt je veilig en doelgericht nieuwe vriendschappen op te bouwen. Ben je op zoek naar een vriendschappelijke band of juist naar een relatie? Je kunt zelf zoeken naar nieuwe vrienden en contacten, dus bepaal je helemaal zelf hoe je OnbeperQt gebruikt. Geef iemand die je leuk of aardig vindt een Qute, of gebruik het chat-systeem om gezellig met elkaar te kletsen.

Abcdate

Abcdate is een contactbemiddelingssite die is gemaakt voor en door mensen met een licht verstandelijke beperking.

Op deze website wordt je helemaal begeleid door Steffie. Zij kan je helpen met het invullen van je profiel, maar vertelt je ook wat je beter wel en niet kunt doen als je een profiel hebt aangemaakt. Je kunt op zoek gaan naar een maatje, een vriend of vriendin of iemand om gewoon eens gezellig mee te praten. Als je iets tegen iemand wilt zeggen, kun je dit doen door een berichtje naar hem of haar te sturen.

Een Beetje Anders

Een Beetje Anders voor mensen met autisme, licht verstandelijke beperking, psychische stoornissen of lichamelijke beperking.

Je kunt gratis inschrijven en gebruikmaken van de website. Voor meer mogelijkheden is er een Pro lidmaatschap voor €9,95 per jaar. Vrouwen ontvangen een gratis Pro lidmaatschap.

Meerdanliefde

Meerdanliefde is speciaal gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking en bevat makkelijk toegankelijke informatie over het aangaan van sociale en seksuele contacten, hoe je jezelf weerbaarder kunt maken en de kinderwens.

De stichting ISISZ vindt het belangrijk dat ook mensen met een beperking goede informatie krijgen over onderwerpen als vrienden maken, partners, seks en opkomen voor jezelf.

Zonder Stempel

Zonderstempel is een site voor alle LHBT’s met een verstandelijke beperking. LHBT wil zeggen Lesbisch, Homo, Bi of Transgender.

The Undateables BNN

The Undateables BNN is een tv programma dat jonge mensen volgt met een lichamelijke of verstandelijke beperking die op zoek gaan naar de liefde van hun leven.

UniekDating

UniekDating is een datingsite speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of vorm van autisme.

Er zijn kosten voor inschrijving, abonnement en begeleiding van een date. Je kunt bij UniekDating kiezen uit verschillende abonnementen vanaf zo'n 13 euro per maand.

DatingAssistent

DatingAssistent is een datingbureau gespecialiseerd in persoonlijke begeleiding van singles met een lichamelijke, visuele, (licht) verstandelijke beperking, een autistische stoornis of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Naast persoonlijke bemiddeling worden ook leuke activiteiten georganiseerd, zoals speeddating en workshops.

Er zijn kosten voor het intake gesprek en maandelijkse bemiddelingskosten van 45 euro per maand.

Dubbel Geluk

Dubbel Geluk is een relatiebemiddelingsbureau voor mensen met een beperking woonachtig in de regio Zwolle en wijde omgeving, De Achterhoek en de provincies Drenthe en Flevoland. Dubbel Geluk geeft advies, begeleiding, bemiddeling en aandacht bij het vinden van een relatie.

Er zijn kosten voor een intakegesprek en een maandelijks abonnement van 24 euro per maand.

Lofjoe Laikjoe

Lofjoe is een dating- en trainingsbureau voor mensen met een verstandelijke beperking woonachtig in de gemeenten Reusel- de Mierden, Bladel, Eersel, Bergeijk, Valkenswaard, Oirschot, Veldhoven en Hilvarenbeek. Er zijn kosten voor een intakegesprek en een maandelijks abonnement vanaf 12,50 euro per maand.

Laikjoe is een vriendschaps- en activiteitenbureau voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuidoost-Brabant. Er zijn kosten voor een intakegesprek en een maandelijks abonnement vanaf 12,50 euro per maand.

Een combinatie lidmaatschap Lofjoe dating en Laikjoe vriendschap is mogelijk vanaf 19,50 euro per maand.

Dating voor Mensen met een Beperking

Dating voor Mensen met een Beperking,
Gehandicaptendating en
Invalidendating
zijn verschillende benamingen voor dezelfde datingsite met dezelfde profielen.

Gratis leden hebben beperkte mogelijkheden. Een Gold lidmaatschap is er vanaf zo'n 15 euro per maand.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone