BeperkingContact zoeken, chatten of daten voor mensen met een beperking
Ieder mens is uniek. Dat geldt zeker voor mensen met een beperking. Of het nu een lichte beperking is, een verstandelijke en of een lichamelijke beperking. Mensen met een beperking voelen zich vaak niet zo goed thuis op een gewone datingsite. Gelukkig zijn er ook speciale contact- en datingsites voor mensen met een beperking.

Voor contact maken met andere singles voor vriendschap of een relatie zijn er bijvoorbeeld gratis chat sites zoals Zeddnet. Op datingsites kan je zoeken naar andere singles, chatten en berichten sturen. Er zijn ook datingsites met begeleiding of relatiebemiddeling voor mensen met een beperking. Sommige datingsites zijn volledig gratis of deels gratis te gebruiken. Na een gratis inschrijving kun je tegen betaling van een lidmaatschap gebruik maken van meer mogelijkheden.

Gratis contactsites

Relatiebemiddeling

Dating voor gehandicapten

Dating voor gehandicapten is speciaal opgericht voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Voor het vinden van een leuke vriendschap, date of serieuze relatie.

Je kunt gratis inschrijven voor drie dagen proeftoegang. Voor meer mogelijkheden is er een lidmaatschap vanaf €4,95 voor een maand.

Capido

Capido is een datingsite voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Gratis leden kunnen alleen profielen bekijken. Met een lidmaatschap vanaf zo’n 8 euro per maand kun je berichten sturen en chatten.

Abcdate

Abcdate is een contactbemiddelingssite die is gemaakt voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Op deze website wordt je helemaal begeleid door Steffie. Zij kan je helpen met het invullen van je profiel. Je kunt op zoek gaan naar een maatje, een vriend of vriendin of iemand om gewoon eens gezellig mee te praten. Aanmelden kan alleen met een persoonlijk begeleider en als jouw zorgorganisatie afspraken heeft met ABCDate.

Dottie

Dottie is een sociale netwerksite voor mensen met een beperking.
De grootste sociale netwerksite van de Benelux, enkel gericht op mensen met een beperking of aandoening.
Behandel iemand anders, zoals je zelf ook behandeld zou willen worden. Verdraagzaamheid, respect en mekaar accepteren zoals men is, is de visie waarop Dottie verder wil uitbouwen.

Het basislidmaatschap is gratis. Je kan alleen profielen bekijken, knipoogjes en kusjes versturen. Om berichten te kunnen lezen, moet je overschakelen naar een betaald lidmaatschap vanaf zo'n 5 euro per maand.

Zeddnet

Zeddnet is een ontmoetingsplaats voor mensen die zich op andere contactwebsites niet thuis voelen.
Je kunt gratis chatten in de chatbox , meepraten in het forum, een oproepje plaatsen, profielen bekijken en anoniem e-mailen. Alle diensten van Zeddnet zijn zonder winstoogmerk en dus 100% gratis!

OogvoorLiefde

OogvoorLiefde is een datingsite voor singles met een beperking. OogvoorLiefde is de nieuwe naam van G-Date.
Contact, vriendschap of een leuke date voor mensen met een lichamelijke, visuele en licht verstandelijke beperking en/ of een vorm van autisme. Naast daten kun je ook vrienden maken.

Inschrijven is gratis en je kunt gratis profielen doorzoeken en de uitgebreide profielen bekijken. Met een betaald abonnement vanaf zo’n 5 euro per maand kan je deelnemen aan de chat, berichten sturen en gebruik maken van meer opties.

Uniek & Romantiek

Uniek & Romantiek is een datingsite voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Inschrijven is gratis. Bij een uitnodiging om op date te komen betaal je eenmalig €15 voor eten, drankjes en de begeleiding.

Durf Jij Met Mij

Durf Jij Met Mij is een gratis contact en ontmoetingssite voor mensen met een psychiatrische aandoening of psychosociale problematiek. Uitsluitend voor mensen die ingeschreven zijn bij een van de aangesloten organisaties. Je kunt vrienden, een date of relatie zoeken.

AutismeDating

AutismeDating / AutismDate is een internationaal datingplatform voor mensen met autisme. Het biedt naast de site ook een app. Voor een aantal extra opties wordt een vergoeding gevraagd. AutismDate vermeld niet de hoogte van deze kosten.

Dating voor Mensen met een Beperking

Dating voor Mensen met een Beperking,
Gehandicaptendating en
Invalidendating
zijn verschillende benamingen voor dezelfde datingsite met dezelfde profielen.

Gratis leden hebben beperkte mogelijkheden. Een Gold lidmaatschap is er vanaf zo'n 15 euro per maand.

Samen Beperkt

Samen Beperkt is een datingplatform voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook mensen zonder beperking zijn welkom. Datingsites moeten van te voren, voor inschrijving, duidelijk zijn over de kosten van hun abonnement. Helaas is Samen Beperkt niet transparant over de kosten van hun abonnement. De prijzen voor het gold membership kun je pas vinden na de inschrijving op de membership pagina of de abonnementen pagina.

ABCMaatje

ABCMaatje een website én app voor mensen met een verstandelijke beperking. Op ABCMaatje kun je op een veilige manier nieuwe mensen leren kennen. Je kunt op een veilige manier chatten met mensen op de website. Je hebt een mantelzorger nodig om je voor ABCMaatje aan te melden.

Meerdanliefde

Meerdanliefde is speciaal gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking en bevat makkelijk toegankelijke informatie over het aangaan van sociale en seksuele contacten, hoe je jezelf weerbaarder kunt maken en de kinderwens.

De stichting ISISZ vindt het belangrijk dat ook mensen met een beperking goede informatie krijgen over onderwerpen als vrienden maken, partners, seks en opkomen voor jezelf.

The Dateables BNNVARA

The Dateables BNNVARA is een tv programma dat jonge mensen volgt met een lichamelijke of verstandelijke beperking die op zoek gaan naar de liefde van hun leven.

Zonder Stempel

Zonderstempel is een site voor alle LHBT’s met een verstandelijke beperking. LHBT wil zeggen Lesbisch, Homo, Bi of Transgender.

Vriendschap en relaties

Op het Kennisplein Gehandicaptensector vind je verzamelde informatie over Vriendschap en relaties

Daten met een beperking

JongPIT is een plek voor en door jongeren met een chronische aandoening of beperking. Met onder andere informatie en ervaringen over Daten met een beperking

UniekDating

UniekDating is een datingsite speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of vorm van autisme.

Er zijn kosten voor inschrijving, abonnement en begeleiding van een date. Je kunt bij UniekDating kiezen uit verschillende abonnementen vanaf zo’n 13 euro per maand.